AKADEMİK KURUL TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.
HİTİT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU’NDA AKADEMİK KURUL TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Işık başkanlığında Akademik Kurul Toplantısı gerçekleştirildi.
Akademik Kurul Toplantısı’na başta Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Işık olmak üzere, Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Mustafa Ceylan, Öğr Gör. Ömer Faruk Karakaş ve Öğretim Elemanları katıldı.
Toplantıda 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Güz yarıyılı genel hatlarıyla değerlendirildi, Bahar yarıyılında yapılacak çalışmalar ve programlar görüşüldü.
Ethem Erkoç Konferans Salonu’nda gerçekleşen Akademik Kurul Toplantısı’nın ana gündem maddesi ise Hitit Üniversitesi Meslek Yüksekokul’larında hayata geçirilmesi düşünülen 3 artı 1 sistemiydi.
3 artı 1 sistemiyle ilgili açıklamalarda bulunan Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Işık, sistemin hem sektör için hem de öğrenciler için son derece önemli olduğunu belirterek, 3 artı 1 sistemi sayesinde sektörün kalifiye eleman ihtiyacının sağlanacağını ve bunun yanı sıra öğrencilerin de teorik bilgilerini uygulamaya dönüştürebileceklerini söyledi.
3 artı 1 sisteminin birçok sektörde öğrenciler için istihdam olanağı da sağlayacağını ifade eden Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Işık, bu anlamda sanayici ve iş adamlarıyla yapılacak iş birliğinin önemli olduğunu vurguladı.
Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Işık, önümüzdeki aylarda Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda gerçekleştirilmesi planlanan sempozyumlarla ilgili bilgiler de verdi.
Akademik Kurul Toplantısı’nda ayrıca Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Güngör Karakaş tarafından 3 artı 1 sistemiyle ilgili ayrıntılı bir sunum yaptı.
Akademik Kurul Toplantısı sonrası, Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcılığı görevini bırakacak olan Öğr. Gör. Ömer Faruk Karakaş’a, verdiği hizmetlerden dolayı Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Işık tarafından teşekkür plaketi verildi.